İsimsiz Dosya: Neşe - Sümeyye Akarçay | Kitap Yorumu



Yazar Adı: Sümeyye Akarçay
Kitap Adı: İsimsiz Dosya, Neşe
Özgün Adı: -
Seri Sıralaması: -
Baskı Yılı: 2018
Sayfa Sayısı: 480
Yayınevi: İndigo Kitap
Kitaba Puanım: 5/5

“Hayat, bize biçilen rolün oynadığı sekanstı.”
Sümeyye Akarçay kalemine güvendiğim gözüm kapalı önereceğim yazarlardan başı çeker. Çünkü bir kitabın üzerine ne kadar emek veriyor kendim bilirim. Bir keresinde kitabı çay benzetmesi yaparak demlenmesi demini alması gerektiğini söylemişti ve gerçekten de haklı. Zira Hayatın Ruhu yazdığı kitaplardan - Neşe'yi okuyana kadar- en çok beğendiğim sevdiğim kitaptı. Neşe ise bambaşka bir kitap, içerisinde aksiyon ve macera da var. Üstelik komik bir dille farklı şekilde anlatılıyor. Kitabın içeriğinde yok yok yani. İç tasarımından kapağına basımına kadar ki o sürede, gecesini gündüzüne katarak emek sarf eden herkese, kitabını okuyanların diyeceği tek şey, her övgüyü sonuna kadar hak ediyor olmalı. Ki gerçekten de öyle. Kitap tam anlamıyla olmuştu, sonuna kadar da her övgüyü hak ediyor.

Konusuna kısaca değinecek olursam; Neşe ve saz arkadaşları bir haker çetesinin üyesidir. Öyle zararlı bir işleri de yoktur. Geliştirdikleri sistem ile onlara mesaj gelir ve yapılması gerekeni yaparlar. Neşe sahaeelemanı çoğunlukla, görevlerde aktif olarak rol oynar. Ve bir gün aldığı işinde hiç görmemesi gereken bir şeyi görür. Ondan istenen bir şirkete girip bilgisayardan dosya çalmaktır ve onun ulaşmaması gereken bir bilgiye ulaşır. Eline geçen bu videoda izledikleri sayesinde hayatı geri dönülmez bir yola girip allak bullak olur. Ekibin geri kalanı Nazif Baba ve Cengiz'in kendini savunması için hayatlarına aldıkları adamın bütün dengesini bozup raydan çıkan hayatını iyice düğümleyeceğini bilmez.


Farklı bir kimlikle kendini tanıtan Emir’in asıl amacı nedir? Neşe, sadece hayatının değil kalbinin de tehlikede olduğu bir oyunun içine düşeceğini bilmezken gerçeklere nasıl kavuşacaktır? Güveninin boşa çıkması mı yoksa sevdiği adamın bir yalancı olması mı daha çok üzecektir? Bütün bu soruların cevapları ve daha fazlasını kitabın içinde bulabilirsiniz.

Okurken sıkmayan, zaman zaman kahkahalar attıran, başından sonuna merak duygusunun eksilmediği, akıcı bir kitap İsimsiz Dosya: Neşe kitabı.

Büyük bir gizemle başlayıp beklenmedik bir finalle ters köşe yapmış yazar ve gerçekten en beklemediğim karakteri asıl düğümün kendisi olarak görmek şaşırtıcıydı. Emir ve Neşe'nin evlilik durumları, Neşe’nin yeni gelin heyecanını yüzümde büyük bir gülümseme ile okudum. O kısımların geçiş kısmı olduğunu kitabın seyrinin sonrasında beklenmeyen başka kişilerin ortaya çıkışıyla yön değişti ve daha heyecanlı hâle geldi. Emir olarak bildiğimiz elemanın bir sırrı vardı ve Neşe o sırra ulaşması için küçük adımlar atıyordu.


Neşe’nin yerinde ben olsam Emir’i affedebilir miyim? Bilmiyorum ama Neşe’nin yüce gönüllü bir karakter olduğunu söylemem gerek. Şapka çıkarırım karşısında. Ben olsam çok daha farklı bir seyir sürerdi. Neyse ki Neşe idi de ben değildim.

Finali ise gerçekten beklemediğim bir şekilde bitti. O son bölüm! Tam anlamıyla sağlam bir yumruk etkisi bıraktı. Kitap boyu sağ gösteren yazar sonunda soldan vurdu. Seri olduğunu biliyorum ve ikinci kitabın ne zaman geleceği hakkında bir fikrim yok. Bildiğim tek şey ise öyle bir finalden sonra ikinci kitabı büyük bir heves ve heyecanla bekleyecek olmam. Umarım Sümeyye Akarçay bizi çok fazla bekletmez.

Genel anlamıyla akılda kalan okurken keyifli zaman geçireceğiniz bir kitapt ve kesinlikle öneririm. Okuyun ve mümkünse okutun.

Âşk 1 ile 0 arasındadır.
Ya sevginle 1 (var) olursun ya da 0 (yok) olmaya mahkumsun. Hayat, bize biçilen rolün oynadığı sekanstı.
‘Başlat’ tuşuyla yola koyulan yaşamımızın bir sonraki dakikasında kiminle tanışacağımızı bilmiyorduk. Bulutların arkasından çıkıp gözlerimizi kamaştıran bir yüzle karşılaştığımızda, kum saati gibi tepetaklak oluyorduk.
Keskin çizgilerimiz vardı ama ruhumuza dik, kalbimize paralel gelen her aşka usul usul ‘Merhaba’ diyorduk. Sevgi bizi kaplarken dibi görünmez belirsizliklerine rağmen aşka kuşanıyorduk. Benim hikâyemin kahramanı iki farklı kişilikti. Kurulu sistemime bir virüs gibi girdi, hedefine kilitlenerek yayıldı.
(Tanıtım Bülteninden)




0 comments:

Yorum Gönder