Geveze Kalemler #27 Elya Şeytanı - Hasibe | Geveze Magazin

 Geveze Kalemler olarak farklı bir etkinlik yapalım dedik. Adımızın hakkını vermek için magazine soyunduk ve iyimser ettik. Böylece gevezelik etmek için kendinize bir alan yarattık.
O zaman sizi magazin ekimizle baş başa bırakıyorum.

Hayat bir yolsa, bizler de o yolu arşınlayan yolculardık. Ve hayatta herkesin isteği olmuyordu. Geveze Magazin’in bu haftaki konusu Elya Şeytanı olarak bilinen Asi Ulu. Henüz mezun olan çiçeği burnunda mühendis hanımın dedesi ile olan mücadelesi bir nevi hayatı. İstediği hayatı yaşayamazken Asi aşık olduğu adamla olabilecek mi?

Edremit'in ileri gelenlerinden Ulu Musa’nın torunu Asi, okulunu bitirip Ziraat Mühendisi oldu!

Asi’nin kalbi de aklı gibi edebiyatta kalmış olsa da dedesinin isteği üzerine ziraat mühendisliği okuyarak mezun oldu. Genç mühendisin başı çeşitli derde girerken kurtarıcısı kim olacaktı?

Kendini olmadık durumların içine sokabilen ender insanlardan biri Asi. Öyle ki o anlarda gülmekten kendinizi alamıyorsunuz. Kuzeni Ege (her ne kadar geçinme sorunu yaşasalar ve de birbirlerinden hoşlanmıyor olsalar da başları sıkışınca birbirine koşuyorlar) her derdinin dermanı olurken her dermanın da derdi olabiliyor.
Çocukluk arkadaşı Reyhan'ı ziyarete gittiği sırada hayatının aşkı ile karşılaşacağını hiç ummazdı. Ve Asi, o adamı gördüğü ilk anda çok sevdi.

Okul bitmiş, evine dönmüş. Ailesi ile olan hasretini giderdikten sonra en yakın arkadaşı ile görüşmek için koyulmuştu yollara. Koyu bir sohbet arasında eczanenin kapısından içeri o girdi ve her şey değişti. Asi’nin kalbi yerinde takla attı yolunu şaşırdı. O an aşk kapısını çaldı.

Aşk nelere kadirdi... Bir zamanlar dedesinin yanında çalışan Avcı Kudret’in oğlu doktor Koray'a gönlünü kaptıran Asi mutlu olabilecek mi?

Aşık olduğu adamın kim olduğunu öğrenmesi yaşadığı bir dizi trajikomik olaylar sonrasında gelişti Asi’nin. Seviyordu sevmesine fakat kendine inanan birini bulması o anlık zordu. Oysa seviyordu, kalbi yerinde taklalar atıyor nefesi kesiliyor dili dolanıyor ve aklı şaşıyordu. Zaten sevmenin belirtileri de bunlar değil miydi?

İlle de bir aksilik çıkmalıydı aşkta ve düğümler çözülmeliydi. Düğümü atanlar da en sevdikleri olunca insanın daha can acıtıcı oluyor. Dedesinin, Asi ile Ege’nin hayatında çözülmesi güç düğümler atmasıyla hayatları zor bir döneme giriyor. Koray'ın Asi hakkındaki düşünceleri boyut değiştirip karşılıklı hislere dönüşürken Reyhan'ın da aklı şaşıyor kalbi karışıyor.

Ve aşk can simidi olmak değil de, eksik yani tamamlamaktı.
Asi’nin neşeli, kahkaha dolu hayatına konuk olup, rezil olduğu Koray doktoru kendine nasıl aşık ettiğini okumak için bekliyorsanız beklemeyin. Kahkaha garantili eğlenceli bir hayat hikayesi. Birbirinden renkli karakterleriyle Elya Şeytanı tam sizin damağınıza göre ✋


0 comments:

Yorum Gönder