Damat - Adem Metan | Kitap Yorumu

Kitabın Adı: Damat
Yazar Adı: Adem Metan
Yayınevi: Yediveren Yayınları
Baskı Yılı: 2017
Sayfa Sayısı: 288
Kitaba Puanım: 5/5 
Mutluluğu, heyecanı, umudu ve neşeyi aynı anda tattıran duygusal menemen... Mecnun’u, Kerem’i, Nazım’ı, Cemal’i ve daha nicelerini çocukluk seviyesinden adamlık rütbesine yükselten sihirli asansör... Bazen renkli balonlara binmiş gibi havalara uçuran bazen de moloz yüklü kamyon gibi çarpıp yamultan, o üç harfli kelime; aşk! İnsanın içini gıdıklayan muhteşem aşk rüyasını, sıradan bir gerçeğe ve ilginç doğa olayına çeviren birliktelik; evlilik... Her kahraman Türk erkeği gibi askerlik kadar kutsal bir unvan olan damatlık uğruna Mülayim’in de kendini feda etmesi... İster inanın ister inanmayın! Her şey ailesine ahu bakışlı, kiraz dudaklı, elma yanaklı, sırma saçlı fıstık gibi bir gelin bulmak için....
(Tanıtım Bülteninden)

Her şeyin başı ailesine yakışan, bakışlarında ahu, dudaklarının rengi kiraz, yanakları elma... Durun durun, manav tezgahından bahsetmiyorum. Müstakbel gelin adayından bahsediyorum ben. Sırma saçlı kromozomu fıstıkgillerden olma bir gelin bulmak için kolları sıvıyor Mülayim. Elemanımız daha on beşinde çıkıyor yola. Malum, yolu uzun! Şıp sevdi -bir o kadar saf- olan bizimkinin aşka ulaşma maceralarının tadına doyulmuyor. İniş çıkışları olan, yıldırım aşkı denemeleri farklı on beş güzel kızın birbirinden farklı komik durumlarını okurken kahkaha atmamak gibi bir durum söz konusu değil.
Ama aşların en masumca yaşandığı o yıllar, doksanlar, öyle güzel ve maif ki, her aşk böyle -mutlu sonlu olması şart tabi- dedirtiyor. O lise yıllarında yaşanan, insanın başında esen kavak yelleri elbetteki Mülayim’e de sıkça uğruyor. Okuldan arkadaşı, ablasının arkadaşı, netten bulduğu aşkı ve öğretmeni bu aşklarının birkaçı. 

Aşk böylesi bir sınava tabi olur mu dedirten, dedirtirken kahkaha attıran, en sonunda aşka kavuşulduğu içinizi sıcacık yapan bir kitaptı Damat. İlle de okuyun diyeceğim kitaplardan. Okuyun ve keyfiniz yerine gelsin.
Bolca kahkaha atmanız dileğimle.

0 comments:

Yorum Gönder