Geveze Kalemler #22 Yarasa - Selvi Atıcı | Kitap Yorumu

Yazar: Selvi Atıcı
Kitap Adı: Yarasa
Seri Sıralaması: -
Yayınevi: Nemesis Kitap
Baskı Yılı: 2017
Sayfa Sayısı: 496
Kitaba Puanım: 5/5

İlk defa bir kitap hakkında yorum yazarken ellerimin titrediğini hissediyorum. Daha öncesinde ne yazacağım diye düşündüğüm çok kitap oldu ama ellerimi titreten sanırım ilk... Nereden nasıl başlayacağım hakkı da en ufak bir fikrim yok. Selvi Atıcı benim en sevdiğim, kitapları için tereddüt etmeden gözüm kapalı aldığım bir yazar. Akılda kalan karakterleri, içinize işleyen güçlü hisleri olan kitaplar yazıyor. Kendine has üslubu ile sizi kendine de hayran bırakıyor ve bunu yaparken de hiç zorlanmıyor.
Her kitabında bir öncekinden daha iyi olur mu diye düşünürken buluyor okuyan kendini ve öyle. Bir öncekinden daha iyi bir şekilde kitapları önümüze koyuyor. Bunun için çok teşekkür ediyorum kendisine. Böylesi özel ve özgün kaleme sahip olup kitaplarını biz okurlar ile paylaştığı için de şanslıyız vesselam.

Kitaba gelirsem, Yarasa beni fena etkiledi. Beni bu kadar vurabileceğini, eğlenirken ağlatabileceğini hiç düşünmedim. Hani beğenecektim, orası kesindi ama bayılmak aklımda yoktu. Selvi Atıcı erkek karakterlerin zaten kendine özel bir sahiplenişi vardır ama Yarasa... Bu adamın dudaklarını aralayıp da ‘kızım’ diye hitabı yok mu? Normalde ben bu kelimeden ifrit olur, hiç haz etmezdim. Taki Yarasa'ya kadar...

Mavi, adamımıza göre eşsiz biri, güzel değil eşsiz. Öyle bir sahiplenip seviyor ki insanın içi gidiyor. Kızımızın babası dedektif ve bulaşmaması gereken bir işe karışıyor. Dosyanın içindeki bilgiler ise son derece önemli. Ve bu bilgiler yüzünden birçok masum can gibi, onun da sonu iyi olmuyor.
Ve macera asıl burada başlıyor.

Daha öncesinde Yarasa ile Mavi farklı şekilde karşılaşıyor ama kader bu ya yolları tatsız bir şekilde kesişiyor. Konu ile alakalı daha fazla derinlemesine girmek gibi bir niyetim yok. Yarasa'nın gizli bir görevde çalıştığı harici pekte ipucu vermek de istemiyorum. Çünkü okuyup kendiniz görün istiyorum.

Kitapta bir de sosyal mesajlar da vardı ki bu benim tam puanımı aldı. Bir kadın olmanın zorluğunun küçük bir kısmını yansıtmış yazar kitapta. Eski sevgilinin saplantılı halini görüyoruz misal. Erkek olması marifet değil aksine marifet olan adam olmaktır. İnsan olmaktır. Cinsiyet fark etmez, bir insan sizi istemezse onun peşinde olup da hayatını zehir edemez kimse. Bunu bir anlasak, işte o zaman dünya daha da güzel olur.

Uzun lafın kısası, kitabı alın ve okuyun. Gözüm kapalı Selvi Atıcı kitaplarını sizlere öneririm. Eğer ki daha önce okumadıysanız şiddetle öneriyorum. Okuyun.

0 comments:

Yorum Gönder