Geveze Kalemler #22 Selvi Atıcı - Yarasa | Yazar Tanıtımı

Geveze Kalemler'in bu tür konuğu en sevdiğimiz yazar olan Selvi Atıcı'nın Yarasa kitabı. Biz ekip olarak çok çok çok beğendik ve bir Mavi olup Yarasa'mızı beklemeye koyulduk. Her ne kadar Mirza için geberiyor olsam da (yazarın Bir Kayıp Şehir Romanı serisinin üçüncü kitabı Gitme karakteri) Yarasa demeden edemeyeceğim ^_^
Ve yine bir yazar tanıtımı paylaşımı benim ^_^



Selvi Atıcı, 1984 Yılında Ordu'da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul'da sürdürürken hayatının aşkıyla karşılaştı ve eğitimini tamamlar tamamlamaz evlendi. İki kız çocuğu annesi olan yazar, 2008 yılından bu yana yazdıklarını sosyal paylaşım platformlarında ve forumlarda paylaşmaya başladı.

2010'den beri aktif halde yazım hayatını sürdüren Selvi Atıcı, büyük beğeni toplayan eseri Kimliksiz için 2014 yılında kitap anlaşması yaparak basılı hale gelmesini hızlandırdı.

Basılı Eserleri;
*Bir Kayıp Şehir Romanı #1 Kimliksiz (2012 yılında yazar sayfasında yayınlanmış olup Eylül 2014 yılında da Müptela Yayınları, genişletilmiş ve ciltli baskısı ile Haziran 2016 yılında Nemesis Kitap tarafından basılmıştır)
*SEN Bir İntikam Bir Yemin Bir Aşk (Mayıs 2015 yılında Müptela Yayınları, ciltli baskısı ile Temmuz 2016 yılında Nemesis Kitap tarafından basılmıştır.)
*Bir Kayıp Şehir Romanı #2 Pinokyo'nun Rüyası (Kasım 2015 yılında ciltli ve karton kapak baskısı Nemesis Kitap tarafından basılmıştır)
*Bir Kayıp Şehir Romanı #3 Gitme ( Şubat 2016 yılında ciltli baskısı ile Nemesis Kitap tarafından basılmıştır)
*Bir Kayıp Şehir Romanı #4 Kalbim Sende Kalmış (Ekim 2016 yılında ciltli baskısı ile Nemesis Kitap tarafından basılmıştır)
*Yarasa (Şubat 2017 yılında Nemesis Kitap tarafından basılmıştır)
...
 KİMLİKSİZ #1
Karanlık sırlara ya da kirli bir geçmişe sahip insanların bile en çok ihtiyaç duyduğu şeydir sevmek...

Kendi kurduğu krallığın içinde kimseye güvenmeden yaşamayı öğrenen Deryal Yiğit, çizdiği sınırlardan içeri başkalarını sokmayan bir adamdır. Tehlikeden korkmaktansa tehlikenin ta kendisi olmayı seçmiştir uzun zaman önce ve böyle bir hayatın içinde kimseye yer yoktur.
Ancak bir gece, barından içeri giren Burcu'yla birlikte, kurallardan ördüğü duvara ilk darbenin indiğini fark eder. Burcu'nun kendisine doğru attığı her adımla, Deryal de ona yakınlaşır. Ve kısa bir süre sonra, kendine çizdiği o sınırların dışına çıktığını anlar. Burcu, Deryal'in, o güne kadar ihtiyaç duyduğunu bile bilmediği her şeydir. Karanlık dünyasına kabul ettiği tek ışıktır.
Ancak onu yakıp kavuracak olan da yine o'dur.
(Tanıtım Bülteninden)
 ..
PİNOKYO'NUN RÜYASI #2
Gecenin karanlığı üzerine en derin koyuluğuyla çöktüğünde Gazel, bir binanın en üst katındaydı. Ve o binadan canlı çıkması imkânsızdı. Hayatta tek bir kez bile olsa, geleceğiyle ilgili bir kararı kendisi verebilmek istedi. Nasıl öleceğini seçebilmek istedi. Onu kovalayan adamlar çoktan o binaya girmiş ve merdivenleri çıkmaya başlamışlardı. Birazdan yakalanacaktı. Ve yine, birilerinin onun adına verdiği kararları uygulamak zorunda kalacaktı. Başkalarının elinde oyuncak olmaktansa, ölmeyi tercih etti. Ve kendini boşluğa bıraktı.

Aynı gece, Ömer'in üzerine de kopkoyu bir karanlıkla çökmüştü. Bütün gün hastalarıyla ilgilenmiş ve ameliyattan ameliyata koşturmuştu. Trafikten kurtulmak için girdiği ara yolda ilerlerken aklından geçen karmakarışık düşünceler, büyük bir gürültü ve sarsıntıyla bölündü. Pat!

Arabasının üzerine bir şey düşmüştü. İlk anda ne olduğunu anlayamadı ama birkaç saniye sonra ön camına doğru uzanan bir kadın eliyle karşı karşıya kaldı. O el Ömer'e, 'beni tut' diye yalvarıyor gibiydi. O eli tuttuğu anda, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Ne Ömer için; ne de Gazel için…
(Tanıtım Bülteninden)
..
GİTME #3
Nefret ve aşk arasındaki mesafe ne kadardır?
Kilometrelerce mi?
Belki bir adım kadar yakındırlar birbirlerine?

Belki de aralarında zerre kadar dahi uzaklık yoktur. Üstelik birbirlerine dönüşmeleri öyle hızlı gerçekleşir ki, hiçbir kalp nasıl sevdiğinden bir anda nefret ettiğini, sonra onu yeniden nasıl sevdiğini anlayamaz.

Sırılsıklam âşık olan bir kadın… Tek gecelik ilişkilerin adamı olan bir erkek… Ve geçirilen tek geceden sonra birbirinden nefret eden ya da belki tamamen âşık olan iki insan... Gerçekte hissettikleri şeyin ne olduğunu keşfetmeleri ise hiç kolay değil… Gitme, aşkın ve nefretin sınırlarında dolanmanıza neden olacak.
(Tanıtım Bülteninden)
..
KALBİN SENDE KALMIŞ #4
Aynı ateşte kaç kere yanabilirsin?

Birbirlerini çocukluklarından beri tanıyan iki gençtir Ali ve Arya. Babalarının sıkı dost olması, ikisinin de hayatını çözülemeyecek bir düğümle birbirine bağlamıştır. Önce zorunluluktan başlamıştır bu ilişki. Ali, kendisine emanet edilen baş belasıyla vakit geçirmekten pek memnun değildir. Arya da kendisine göz kulak olma işini fazlasıyla abartan bay ukalayla.

Sonra her şey değişir. Didişmeler arkadaşlığa, zorunluluklar vazgeçilmeze dönüşmüştür farkında olmadan. Birbirlerinin en yakın arkadaşı hatta sırdaşı olmuştur artık Ali ve Arya.

Zaman geçer, kendileri gibi duyguları da büyür. İmkânsızdır istenen ama vazgeçmek, istenenden daha da imkânsızdır.

Evet, belki zordur onlar için… Ama aynı ritimle atıyorsa iki kalp, Belki de her şey mümkündür.
(Tanıtım Bülteninden)
..
 SEN 
BİR İNTİKAM BİR YEMİN BİR AŞK
Bir varmış bir yokmuş. Uzak diyarlarda Süheyla isminde bir prenses yaşarmış. Bu prensesin en çok sevdiği şey ailesiymiş. Ancak bir gün Demir diye biri, pervasız gülüşünün ardına sakladığı çelik gibi iradesiyle kalbine sızmayı başarmış ve Süheyla'ya başka birini de sevebileceğini öğretmiş. Süheyla, Demir'i hoş geldin diyerek kabul etmiş hayatına ve birlikte geçirecekleri mutlu bir gelecek hayali kurmaya başlamış.

Eğer bu bir masal olsaydı, Süheyla'nın hikâyesi aynen böyle olurdu. Ama bu bir masal değildi. Bu, ailesini çok seven ve kardeşinin intikamı için her şeyi göz almış bir kadınla, kendi kefaretini ödemeye çalışan bir adamın hikâyesiydi.

Önünde hiçbir şeyin duramadığı bir hikâyeydi. Aşkın bile...
(Tanıtım Bülteninden)
..
 YARASA
Kod adi: Yarasa.

Gizli görevlerin aranan ismi.
Dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir işi kendine has yöntemleriyle halledebilir.
Onun için imkânsız diye bir şey yoktur.
Her işin altından kalkar.
Bir kere göründüğü yere bir daha gitmez. Gitmez. Gitmezdi…
Ta ki o gece tamamladığı gizli görevin ardından kafa dağıtmak için en sevdiği ritüeli gerçekleştirmek amacıyla o mekâna gidene kadar…
O mekâna gidip Mavi’yle karşılaşana kadar…

Mavi, bugüne kadar üstlendiği en zor görev olacaktı. Üstelik ilk defa, başarılı olacağı konusunda kendine duyduğu güveni, koyduğu yerde bulamıyordu.

Yarasa’nın mavi gecesi, siyah gecelerinden daha uzun olacak gibiydi…
(Tanıtım Bülteninden)


Biten ve devam eden hikâyeleri;
*Neden
*Ben İyi Bir Kızdım
*Hayalden Gerçeğe
*Toplama Kampı
*Leonard
*Av
*Sürgün (yarım kaldı)
*Hayrı&Hayriye (mini hikâye)
*VAHŞİ (yeni)
Yazarımızın çıkmış/çıkacak kitaplarından bilgi almak için Facebook sayfası --> Selvi Atıcı Okurları


0 comments:

Yorum Gönder