Mazi - Esra Tok || Kitap Yorumu

Yazar: Esra Tok
Kitap Adı: Mazi
Seri Sıralaması: Mazi #1
Yayınevi: Mortena Yayınları
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 400
Kitaba Puanım: 3,5-4/5

Genco Uluhan, doğduğu günden beri atalarından kalan gücü temsil etmek için eğitilse de hayalleri farklıydı. Amerika'da Mücevher Tasarımı bölümünü bitirip İstanbul'a döndüğünde kurduğu Uluhan Golden'ı zirveye taşıdı.

Özenle kurduğu hayatında her şey istediği gibiydi. Defileleri heyecanla takip ediliyor, tasarımları hızla tükeniyordu. Kariyerinde güçlü adımlarla ilerlerken,y arından yer alan sevgilisiyle hayallerin ötesinde bir hayata sahipti. Fakat hayatı hiç ummadığı bir anda kördüğüm olacaktı.

Babasının ani ölümüyle doğduğu topraklara geri döndüğünde, kaderi kara bir peçe ardına gizlenen güzel gözlü bir kızla yazılıydı. Bir yanda aşkına hayran olacağınız bir adam, diğer yanda doğduğu günden itibaren günahı olmayan bir hatanın bedelini ödemek için tutsak edilen güzeller güzeli bir kadın… Mazide yaşanan bir günahın bedelini masum ve tutku dolu bir aşk ödeyecekti.
(Tanıtım Bülteninden)

Geveze Kalemler Okuma Etkinliği | Kumaştan Kalbe - Aleyna Daşkıran | Röportaj

Geveze Kalemler olarak bu sefer okuma etkinliği düzenledik.
Bu sefer ki konuğumuz ikinci kitabını çıkarak Aleyna Daşkıran'dı.
Ve harika bir röportaj gerçekleştirdik.
O halde, röportaja geçelim.
***
✍ Öncelikle merhaba. Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? 
✏  Merhaba ben Aleyna. 18 yaşındayım, İstanbul’da doğup büyüdüm. Liseden geçen yıl mezun oldum ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Okumayı, yazmayı ve çizim yapmayı çok seviyorum. Aynı zamanda Marvel filmlerine de bayılıyorum.

✍  Hikaye yazmaya nasıl başladınız?
✏ Aklımda dolaşan çok fazla düşünce ve kurgu vardı. Küçüklükten beri geniş bir hayal dünyam da vardı. Ben de aklımdakileri yazıya dökmeye karar verdim ve yazmaya başladım.

✍ İlk kurgunuzu yazdığınızda kaç yaşındaydınız?
✏ İlk kurgumu yazdığımda 13 yaşındaydım.

✍ Kurgularınızı oluştururken belirli bir çizgi üzerinde mi gidiyorsunuz, yoksa o anda aklınızda belirdiği ve sizi yönlendirmesiyle mi hazırlıyorsunuz? 
✏ O anda gelen ilhama bağlı oluşturuyorum kurgularımı. 


✍ Yazmak hayatınızda neler değiştirdi? 
✏ Yazmak hayatımda çok şey değiştirdi. Özellikle de hayata karşı olan bakış açımı değiştirdiğini söyleyebilirim. Örneğin uçan bir kuş bile gördüğümde sadece bakıp geçmiyorum, aklımda bir sürü düşünce oluşuyor.

✍ Yazarken neler hissediyorsunuz? 
✏ Yazarken yaşadığımı hissediyorum diyebilirim. Yazmak ile nefes almak benim için neredeyse aynı şey. Yazarken çok mutlu, huzurlu ve özgür hissediyorum kendimi.

✍ Kendi oluşturduğunuz bu dünyada en çok nelerden ilham alıyorsunuz?
✏ Bazen her şey benim için ilham kaynağı olabiliyor. Dinlediğim bir müzik hatta yolda gördüğüm bir taş bile bazen ilham kaynağı olabiliyor. Masada ters duran gazete bile aklımda bir sürü kurgu uyandırabiliyor.

✍ Bize kitabınızı yazmaya iten sebepleri ve Kumaştan Kalbe'yi anlatır mısınız? 
✏ Lisede Giyim Üretim Teknolojisi okudum ve bir şeyler çizmeye, kıyafetler tasarlamaya bayılıyorum. Çok sevdiğim bu bölüm bana ilham kaynağı oldu ve Kumaştan Kalbe’yi yazmaya başladım. Kumaştan Kalbe, işsiz bir stilist olan Cansel’in hikayesi. Zar zor bir iş görüşmesi ayarlıyor ve yolda yaralı bir adam görmesiyle zor bir karar vermek zorunda kalıyor. Adamı kurtarmayı seçip, iş görüşmesine gitmiyor ve Alaz’ı hastaneye götürüyor. Tesadüf eseri, Alaz’ın kardeşi Cansel’in üst komşusu çıkıyor ve Alaz, Cansel’i işe alıyor.


✍ Karakterleriniz nasıl ortaya çıkıyor? Onların isimlerini neye göre seçiyorsunuz? 
✏ Karakterlerim çoğunlukla isimlerine göre ortaya çıkıyorlar ve kurguya göre şekilleniyorlar. İsimlerin arasında bir uyum olmasına dikkat ediyorum. Seçmeden önce isimlerin anlamlarını araştırıyorum. 

✍ Oluşturduğunuz karakterlerden en çok sizi yansıtanı hangisi?
✏ Beni en çok yansıtanı Cansel.

✍ Bir kitap kurdu olduğunuzu bilerek bir soru daha yöneltmek istiyorum; kitap alırken nelere dikkat edersiniz?
✏ Konusuna ve yazım tarzına. 

✍ Peki keşke ben yazmış olsaydım dediğiniz kitap var mı? 
✏ Aynı Yıldızın Altında. Gerçekten çok etkilendiğim bir kitaptı.

✍ Bir kitabın içine girip karakteri olma şansınız olsaydı bu hangi kitap olurdu? 
✏ Kurucunun Kızı olurdu. 

✍ Sizce, kitap okumak mı? Yoksa film izlemek mi?
✏ Kesinlikle kitap okumak.

...

Kendisine yazım hayatında başarılar dilerim ❤

Geveze Kalemler Okuma Etkinliği | Kumaştan Kalbe - Aleyna Daşkıran | Kitap Yorumu

Yazar: Aleyna Daşkıran
Kitap Adı: Kumaştan Kalbe
Seri Sıralaması: -
Yayınevi: Eftalya Yayınları
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 463
Kitaba Puanım: 3/5

Çoğu zaman karar vermek zorunda kalırız.
Her ne kadar önemsiz gibi görünse de hayatımızı şekillendirecek kararlar…
Cansel de küçük ama sanıldığı kadar önemsiz olmayan bir karar anıyla yüzyüzeydi.
Zar zor ayarladığı iş görüşmesine giderken karşısına çıkan yaralı adam,ona yardım istermiş gibi bakıyordu.
Cansel'in önünde iki seçenek vardı:
Ya görüşmesini hiçe sayarak adamı hastaneye götürecekti, yada adamı öylece bırakıp iş görüşmesine gidecek ve bu vicdan azabıyla yaşayacaktı.
Nadiren ortaya çıkan iyilik melekleri yüzünü gösterip, kanatları ortaya çıktığında bir süre daha tek besin kaynağının makarna olacağını kabullenerek adama yardım etmeği seçti.
Hayatını kurtardığı adam ise şirketinde onun için yer açmış Cansel'in üst komşusu olan kardeşine onu iş görüşmesine getirmesini söylemişti bile.Verdiği bu küçük, önemsiz gibi gözüken karar hayatını çoktan değiştirmişti.
(Tanıtım Bülteninden)

Hayatımı Değiştir - Elif Kaplan | Kitap Yorumu

Yazar: Elif Kaplan
Kitap Adı: Hayatımı Değişti
Seri Sıralaması: Hayatımı Değiştir #1
Yayınevi: Postiga Yayınları
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 392
Kitaba Puanım: 3,5-4/5


Hayatı monoton şekilde geçen, tıp öğrencisi Nihal; arkadaşlarının onu zorla götürdüğü kafede, ilk defa gördüğü yakışıklı bir adamdan aniden hoşlanmıştır. Deniz, sekiz senelik bir ilişkiden büyük bir yıkımla çıkmıştır. Hayatımın aşkı dediği kadın tarafından düğünlerine yakın bir zamanda aldatıldığını öğrendiğinde, ruhu karanlığa gömülmüştür. En büyük tutkusu olan mesleğini bile yerine getirmek istememektedir. Hayat ikisine bambaşka bir oyun oynamıştır. Bir imza belki de ikisinin hayatını değiştirecekti. Masum ve kırılgan kız, yaralı adamı iyileştirmek için bütün çabasını ve sevgisini gösterdiğinde, genç adam buna nasıl bir tepki verecekti? En önemlisi, kalbindeki eski aşkı söküp yeni bir kadına kalbini emanet edebilecek miydi?
(Tanıtım Bülteninden)