Geveze Kalemler #8 Kağıttan Uçaklar - Dawn O’porter || Kitap & Yazar Tanıtımı

Yazar: Dawn O’porter
Kitap Adı: Kağıttan Uçaklar 
Özgün Adı: Paper Aeroplanes
 Seri Sıralaması: Paper Aeroplanes #1
Yayınevi: Novella Dinamik
Çeviren: Irmak Taştan
Sayfa Sayısı: 288
Baskı Yılı:  2016
Dawn O'Porter, yazarlığın yani sıra televizyoncu ve gazete muhabiridir. Eşi Chris, kedisi Lilu ve köpeği Patates ile Londra'da yaşıyor. Çok eşlilik, doğum, geyşalar, vücut şekilleri, göğüs kanseri ve Dirty Dancing filmi gibi pek çok konuda belgeseli var.
O'Porter, Grazia ve Stylist dahil pek çok İngiliz gazetesine ve dergisine yazılar yazmıştır. Londra'da yaşasa da vaktinin büyük bölümünü Los Angeles'ta geçiriyor. Seyahat etmeyi çok seviyor. Kendisine, elindeki tekeri kırık iki büyük pembe valiz ve Siyam kedisi Lilu'nun kutusuyla havaalanında rastlarsanız şaşırmayın. Bir ara yeni bir valiz almak, Dawn'ın planları arasında.


Birbirlerinden gece ile gündüz kadar farklı olan iki genç kızın, Renée ile Flo'nun, keskin ama sıcak dokunuşlarla yürekleri ısıtan hikâyesi

Zıt karakterli bu iki kızın arkadaş olmaları pek mümkün görünmese de; yalnızlıkları, hayal kırıklıkları ve aile sorunları gibi ortak sıkıntıları onları bir araya getirir. Zor hayatlarında en çok ihtiyaç duydukları şeyi, kendilerini anlayan birini birbirleriyle bulan Renée ile Flo ayrılmaz ikili olur. Flo'nun babasını kaybetmesiyle dostlukları daha da pekişir, ta ki hesaplamadıkları olaylarla yüzleşene kadar…

Her mutluluğun cennet tadında olduğu, her ihanetin dünyanın sonu anlamına geldiği gençlik yıllarına dair büyüleyici bir anlatım.

"Dawn O'Porter'ın ilk romanı olan Kâğıttan Uçaklar, bitirdiğinizde yüzünüzde tatminkâr bir gülüş bırakacak harika bir kitap!"
-Company Magazine-

"Kâğıttan Uçaklar okuduğum en güzel kitaplardan biri. Gençlik yıllarında kazanılan arkadaşlıklar herkes için önemlidir, O'Porter bunu çok iyi aktarıyor."
-Alex Jones, Mail on Sunday-

"O'Porter, gençliğin zaman zaman komik olabilen zorluklarını mükemmel yakalamış. Herkes arkadaşlığın ve kaybetmenin hem yürek burkan hem de eğlendiren anlatımına tanık olmalı."
-The Irish Times-

"Gazeteci Dawn O'Porter'ın kendi hayatından yola çıkarak yazdığı bu ilk romanı, ortak noktaları işe yaramaz aileleri olan iki genç kızın beklenmedik arkadaşlığını anlatıyor. Eğlenceli olduğu kadar dokunaklı bir anlatıma sahip bu kitabı, genç olan ve genç kalan herkes okumalı."
-Grazia-

"Dawn O'Porter'ın ilk romanı beklenildiği gibi mükemmel… Eğlenceli, üzücü ve
inanılmaz dokunaklı."
-Stylist-
(Tanıtım Bülteninden)


  
(Bizim kapağımız daha güzel değil mi ama yaa :)) )
Paper Aeroplanes serisi iki kitaptan oluşuyor. 
Novella Dinamik serinin devamını ne zaman çıkarır merak konusu. Takipteyim ;)

0 comments:

Yorum Gönder