Mefisto - Trintity Faegen || Kitap Yorumu





Yazar: Trintity Faegen 
Kitabın Orjinal Adı: The Mephisto Covenant
Yayınevi: Dex 
Sayfa: 312
Yıl: 2011
Kitaba Puanım: 4
Ruhun beni sevecek kadar saf ve temiz mi?

Sasha babasının katilini bulmak istiyor. Ancak bunun
için ruhunu Eryx'e satması gerekecek. Bu sırada onu çok büyük bir tehlikeye atan bir sır açığa çıkıyor. Sasha bir Anabo, yani Havva'nın kızı ve Eryx'in en büyük düşmanı.
Yeryüzüne çakılı kalmış, cehennemden gelen bir ölümsüz olan Jax ise Mefi sto Akdi'nde kurtuluşu arıyor: ancak ve ancak bir Anabo'nun aşkı ruhunu huzura kavuşturacak. Binlerce yıl sonra nihayet aradığı kızı buluyor: Sasha.
Eryx tehdidi üzerindeyken, Jax, Sasha'yı kurtarıp onun
kalbini kazanabilecek mi? Sasha aşkına karşılık verip ölümlü hayatından vazgeçecek mi?
Ancak bir Havva kızının ruhu cehennemden gelen birini sevebilecek kadar saftır. Ancak cehennemden gelen biri bu kadar ateşlidir.




‘Ruhun beni sevecek kadar saf ve temiz mi?’

Bu cümleydi belki kitabı alma kararı verdiren. Ya da kapağı. Rafta gördüğümde bu kitabın benim olması gerektiğini düşünüp arka kapağı okuyarak kasaya yönelmiştim. En sevdiğim fantastik kitaplardan biri olarak düşünürüm kitabı. Aslında enine boyuna incelediğinde ufak tefek yazım hatalarının, kurgunun değil de anlatımda bir parça acemilik olduğunu her okuyan sezer ki bende farkındayım bu durumun ama karakterlerin -özellikle baş karakter Ajax’ın- saf aşkı beni derinden etkilemişti, ki kitabı defalarca okumama yetti bu etki.
Konu aslında dikkat çekebilecek türde ve kitabın hikayesi gerçekten aradığım fantastik ögeleri barındıran özgünlükte. Melek teması işlenmiş ama daha çok Lucifer üzerine kurulmuş. Cehennem Çocukları ve Havva’nın kızının aşkını anlatmakta.
Mefistoteles Havva’nın kızı ile birlikte olur ama bu birliktelik ne Tanrı tarafından kutsanmıştır, ne de Lucifer’ın onayı vardır. Bu yüzden Mefistoteles’in oğulları kutsal olan her şeye yaklaşamaz. Onlar Cehennem Çocukları’dır ve Cennet’e gidebilmek için Anabo olan Havva’nın kızının soyundan gelen biri tarafından sevilmek zorundadırlar.
 Eryx en büyük çocuk olmasının yanı sıra gerçekten de kötü biridir. içindeki kötülüğe düşüp kendini karanlığa teslim etmiştir. Lucifer'i tahtından etmek ve Cehennem'e hükmetmek amacındadır ve amacını gerçekleştirmek için de baya bir çalışıyordur. (İp ucu vermemek için kendini frenlemek nasıl bir şey biliyor musunuz siz? Tamam şimdi öğrendiniz ^_^)
Ajax, Phoenix, Key, Zee, Ty ve Denys Cehennem Çocukları'mız, her biri farklı karakter olmakla birlikte sıradışı bir görünüşe sahiptirler ve gerçekten de yakışıklı birilerdir. Ve Eryx'in planlarının gerçekleşmemesi için çabalarlar. Tabiki Cennet'e gidebilmek ve sonsuz yaşamlarında gerçekten sevip sevilebilmek için de Anabo bulmak onlar için önemlidir.
Fantastik seven her okurun okuyup beğenisini kazanabileceği bir kitap, tabi hataları görmezden gelip karakterlere gerçekten tutulurlarsa.
Şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Her seride olduğu gibi, ilk kitap güzelse beklentisi de yüksektir. Ve ben bu kitabı gerçekten sevdim ve beğendim. Haliyle beklentim de bu oranda. İkinci kitabı okuyorum şu an ve birinci kitaptaki tempoyu ve o ahengi pek bulamadım.
ek bilgi daha. Kitap serimiz Dex Yayaınları'ndan çıktı ve serinin devamı ne zamandır çıkmadı. Sanırım ki gelen tepkiler doğrultusunda seride bir durma oldu. Basımı olur mu serinin üç ve dördüncü kitapları çıkar mı bilmem. Ona göre kitabı alacaksanız alıp okuyun:
Sevgiler benden :*



Seri Sıralaması:
1. Mefisto - The Mephisto Covenant (Jax and Sahsa)
2. Mefisto'nun Öpücüğü - The Mephisto Kiss (Key and Jordan)
3 Only You (Phoenix and Mariaa)
4. The Mephisto Code: The Redemption Of Xenos  (Zee and Euri)




0 comments:

Yorum Gönder